Τα νέα του ΕΚΚΕ
 • Ο δεύτερος κύκλος του Σεμιναρίου ΕΚΚΕ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα : Κοινωνικές Επιστήμες και στρατιωτική δικτατορία.
  Ο Β' κύκλος του Σεμιναρίου "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ" με θέμα "Κοινωνικές Επιστήμες και στρατιωτική δικτατορία. Από το ΚΚΕΑ στο ΕΚΚΕ" συνεχίζεται την Τετάρτη 25 Απριλίου με τη συνεδρία. "Η αναδιαμόρφωση του ερευνητικού τοπίου στο ΕΚΚΕ: τα νέα ρεύματα" και ομιλητές τους κ.κ. Στάθη Σορώκο, Δημήτρη Εμμανουήλ, Ηλία Θερμό

 • Έκθεση του Ινστιτούτου κοινωνικών Έρευνών "Πεπραγμένα 2015-2016"
  Πραγματοποιήθηκε η έκθεση πεπραγμένων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών 2015-2016

 • Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης»,
  Την Τετάρτη, 24.2.2016 διεξήχθη η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές καταπολέμησης της αστεγίας και κοινωνικής στέγασης σε περιόδους ύφεσης», που διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

 • Χαιρετισμός Προέδρου


  Σε περίοδο βαθειάς κρίσης είναι πρόδηλο πως η κοινωνική έρευνα οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση των αιτιών και των συνεπειών των κοινωνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται, ταυτόχρονα δε να επικουρεί στην αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

 • Ιστότοπος PIAAC

  Ο ιστότοπος του προγράμματος για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC) είναι πλέον διαθέσιμος.

 • Έργο 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 2.1.β/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

 • Έργο 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ.

  Ολοκλήρωση Έργου 4.1.α/11 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υ.Τ.Χ. 

 • Έκδοση τόμου.

  Έκδοση τόμου: "Νέα φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός: Πολιτικές καταπολέμησης και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος"
  Επιμέλεια: Διονύσης Μπαλούρδος και Μαρία Πετράκη
  Βουλή των Ελλήνων, Πρακτικά Ειδικής Συνεδρίας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, 2012

 • Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012

  Το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε το  «Το Κοινωνικό Πορτραίτο της Ελλάδας 2012»

 • Tεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ


  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του ΕΚΚΕ το ειδικό τεύχος 136 της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: Special issue. Contemporary social inequalitiesΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
TEXT

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (EKKE)

Κρατίνου 9 και Αθηνάς, Αθήνα, Τ.Κ. 10552, Τηλ. Κέντρο: 210 7491707, 210 7491651


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα εντεινόμενα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και ευτελισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. H παρατεινόμενη ιδιότυπη ασυλία των δραστών βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ στην Αθήνα και αλλού, η σύλληψη νεαρού διαχειριστή ιστοσελίδας με την κατηγορία της “κακόβουλης βλασφημίας”, έπειτα από σχετική ερώτηση νεοφασιστών στη Βουλή και η επί της ουσίας απαγόρευση διαδήλωσης κατά τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη σε γειτονιές της Αθήνας δείχνουν προς μια κατεύθυνση αποφασιστικής υποβάθμισης της ποιότητας της Δημοκρατίας. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο οι εξελίξεις αυτές καταμαρτυρούν την ανάπτυξη ενός ανεξέλεγκτου από τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αστυνομικού μηχανισμού ή μια διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια διολίσθησης σε πιο αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης.

Καλούμε κάθε πολιτικό αρμόδιο,τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις και το πλαίσιο αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

www.slidescenter.com